10 helppoa tapaa säästää vettä

Vedensäästäminen on aina ollut tärkeää taloudessamme, mutta vasta jätevesiasetuksen myötä tartuimme pienempiinkin asioihin ihan todenteolla. Näin pienennetään asumiskuluja, mutta säästetään myös luonnonvaroja. Ympäristö ja kukkaro kiittävät.

1. Aina on ollut selvää, että kylpy kuluttaa enemmän vettä kuin suihku (keskimäärin 60 litraa), mutta kesämökkitapaan käytettynä pesuvati ja kauha kuluttavat suihkuakin vähemmän. Tällä tavalla selviää helposti 20-30 litralla.

Jos käytät suihkua, niin älä laske vettä hana täysillä ja muista sulkea hana saippuoimisen ajaksi. Voit myös hankkia erilaisia suihkupäitä ja hanasuuttimia, jotka säästävät vettä useita litroja.

2. Sammuta hana hampaiden pesun ajaksi. Muki on hieno keksintö eikä sitä ole tarkoitettu pelkästään hammasharjantelineeksi. Käytä siis vedelle mukia äläkä pidä hanaa auki turhaan.

3. Älä laske vettä hukkaan. Laita altaaseen pesuvati tai ämpäri ja käytä laskettu vesi kasteluvetenä tai vaikkapa perunoiden pesuun.

4. Pese vain täysiä koneellisia pyykkiä äläkä pyykkää pyykkäämisen ilosta vaan siksi, että vaatteet oikeasti tarvitsevat pesua. Tuuletuskin toimii mainiosti osassa tapauksista. Myös

Lue koko postaus tästä