10 x kesälukemista


Nappaa alta lukuvinkit loppukesän lukuhetkiin!

Politiikkaa & historiaa
Mihail Zygar: Putinin sisäpiiri – Nyky-Venäjän lyhyt historia – Venäläistoimittajan teos tarjoaa kiinnostavan katsauksen Vladimir Putinin miltei 20-vuotiseen valtakauteen ja tarjoaa paljastuksia niin Ukrainan kriisistä kuin Medvedevin presidenttikaudesta.

Malala Yousafzai & Christina Lamb: Minä olen Malala – Koskettava ja ainutlaatuinen tarina urheasta pakistanilaistytöstä, joka on aktiivisesti taistellut tyttöjen koulutuksen puolesta ja joutunut tämän vuoksi myös talibaninen hyökkäyksen kohteeksi.

Wendy Lower: Hitlerin raivottaret – Saksalaisnaisia natisen kuoleman kentillä – Historianprofessorin mielenkiintoinen kirja käsittelee saksalaisnaisten tehtävää natsi-Saksassa ja valottaa erilaisten naiskohtaloiden kautta sitä, kuinka merkittävä rooli naisilla oli Hitlerin tuhokoneistossa.

Kevyttä & vähän vakavampaa kaunokirjallisuutta
David Ebershoff: Tanskalainen Tyttö – Vakavasta aiheestaan huolimatta nopealukuinen, jopa viihteellinen romaani, joka perustuu löyhästi Kööpenhaminassa 1920-luvulla eläneen taiteilija Einar Wegenerin tarinaan. Einar oli yksi sukupuolenkorjausleikkausten pioneereja, ja kirjan kantavana teemana onkin oman indentiteetin löytäminen.  
Elena Ferrante: Napoli-sarja (josta tähän mennessä on suomennettu kolme osaa, neljäs osa on tulossa syksyllä). 1950-luvulta alkava kahden erilaisen naisen tarina tempaa mukaansa, ja