16. luukku: Vanhan suurtorin joulumarkkinat

Pari viikkoa takaisin kävimme kiertämässä Vanhan suurtorin joulumarkkinat, jotka vuosi toisensa jälkeen valloittavat. Oli satanut hieman lunta (joka kylläkin suurtorilla oli jo sulanut), joululaulut raikasivat ja joulun tuoksut tulvivat neniimme erilaisista kojuista. Liikkeellä oli kohtalaisesti väkeä, emme onneksi sattuneet pahimpaan ruuhkaan, vaikka auton saikin jättää melko kauas. Kävelimme tuomiokirkon ohi ja lupasin kolmevuotiaalle, että voisimme mahdollisesti poiketa kirkon kautta, kun lähdemme takaisin autolle.

Saavuimme markkinapaikalle joen puolelta ja pian vastaamme kävelikin jo kaksi tonttua valtavien hiippalakkien näkyessä jo kaukaa väenpaljoudesta. Kolmevuotias oli ihmeissään ja vähän jännittynyt kohdatessaan ihan oikeita tonttuja näin kasvotusten.

Oli erilaisia makuhunajia, voiteita, vaatteita, leipomuksia, kynttilöitä ja vaikka mitä. Poikkesimme sisäpihalla ihastelemassa piparkakkutaloja ja nuuhkimassa glögiä. Koin kuitenkin parhaaksi jättää syömiset välistä, olin nimittäin yksin lasten kanssa liikkeellä.

Jatkoimme matkaa markkina-alueella kohti suurta arpapyörää, kaksi arpaa kummallekin ja niin suuri pyörä pyöräytettiin vauhtiin. ”Ei palkintoa”, eikä toisellakaan pyöräytyksellä. 8v sai lohdutuspalkinnoksi tikkarin. Tuli N:n vuoro, hän voitti 10 kpl postikortteja.

Lue koko postaus tästä