19. luukku: Aaton ateriat

Aamulla herätessä talossa tuoksuu joulu. Aatonaattona paistetun kinkun tuoksu, joulukuusi, hedelmät, mausteet ja uunissa valmistunut riisipuuro. Täydellistä!

Minulla on ollut tapana käydä laittamassa puuro uuniin jo yöllä, jotta se on aamupalalla valmiina. Jo illalla olen kattanut mahdollisimman paljon valmiiksi, ettei aatto mene keittiössä häärätessä. Joululounastakin varten kaikki ovat tarjoiluastioissa jääkaapissa valmiina.
Lounaalla syömme kunnon jouluaterian jo puolenpäivän jälkeen, koska Joulupukki saapuu kohtalaisen aikaisin. Pöytään on valittu kauneimmat astiat, pääasiassa Apilanlehden Moments-sarjaa, hieman Pentikiä ja jopa ripaus Tupperia (jopa siltäkin löytyy muutamia ihan kauniita kulhoja…).

Joulupöydästämme löytyvät seuraavat herkut:
Kinkku, herneet, sinappiRuskea kastikeImelletty perunalaatikkoLanttulaatikkoMaksalaatikko, puolukkahyytelöMakaronilaatikkoLihapullatRosolli, rosollin kastikeMaalaishyytelöGraavilohirullatMätiSavulohiKeitetyt munatPunajuurisiivutItaliansalaattiJuomana yleensä maito, Coca-cola, sekä pieni pullo punaviiniä.Jälkiruoaksi tänä vuonna perinteisesti luumukiisseliä ja kermavaahtoa.
Myöhemmin Pukin jo lähdettyä ja illan pimettyä tarjolla on erilaisia juustoja, hedelmiä, saaristolaisleipää ja katkarapuja.

Lue koko postaus tästä