21 ekologista säästövinkkiä

Kotona ja keittiössä voi säästää helposti monta euroa. Monesti valinnat ovat samalla myös ympäristöystävällisiä ja pienentävät kotien kemikaalikuormaa. Arjen pienet teot eivät ole vaikeita toteuttaa vaan ne sujahtavat hetkessä luontevaksi osaksi arkea.

1. Liota itse pavut ja keitä soppaa. Älä käytä purkkipapuja

Säilykepurkit ovat kohtalaisen turhia, kun puhutaan palkokasveista. Paljon edullisemmaksi kukkarolle tulee, jos ostat kuivattuja papuja, herneitä ja linssejä. Papuja ja herneitä liotetaan yleensä yön yli ja linssejä ei tarvitse liottaa lainkaan. Käyttämällä kuivattuja palkokasveja säästyt myös säilykepurkkien kemikaaleilta. Palkokasveja myydään jossain kaupoissa irtomyyntinäkin, jolloin voit ostaa niitä suoraan omaan purkkiin ja näin syntyy vähemmän jätettä.

2. Korvaa lihaa palkokasveilla

Palkokasvit ovat hyviä proteiininlähteitä. Kotoisessa härkäpavussa on runsaasti proteiinia. Lihaa käyttäessäsi kiinnitä huomiota sen tuotantotapaan. Ekologisesti tuotettu liha sekä riista ovat hyvät vaihtoehdot. Hyvä on myös muistaa, että liharuuasta voi vähentää lihan osaa helposti lisäämällä joukkoon palkokasveja. Vähemmän ja laadukkaampaa on hyvä ohje lihan kohdalla.

3. Käytä etikkaa