23.luukku – Aaton aaton ajatuksia


Jouluaatto kolkuttelee jo ovella. 
En sano, että joulu kolkuttelee, koska jouluhan on jo täällä. Hieman aina harmittaa kun puhutaan, että joulu olisi vain aattona. Lasketaan montako yötä on jouluun – eli aattoon – ja monille ’joulu’ on ohi kun aatto on ohi. Ihmiset rakkaat, siitähän se joulu vasta alkaa. Aatto on nimensä mukaisesti päivä ennen sitä The Päivää. 
Surkuttelen jo sitäkin, että kohta ei enää kuule joululauluja radiosta. Meillä on soinut jouluradio tai Radio Aalto jo reilun kuukauden. Eikä yhtään kyllästytä. Enemmän pelottaa se, että ensi viikolla alkaa taas ne iänikuiset rallatukset ihanien joululaulujen sijaan.


Tänä joulun aikana olen miettinyt sitäkin, että tätä niin sanottua joulun aikaa pitäisi venyttää edes parilla päivällä joulupäivien kumminkin puolin. Että aloittaisi joulun vieton erilaisine ruokine ja perinteineen jo viikon 51 alussa ja jatkaisi sinne vuoden vaihteeseen asti. No taitaa siinä tulla enemmän kuin pari päivää. Äitini sanoi ehdotelmaani, että hän  ei ainakaan jaksa niitä jouluruokia syödä paria

Lue koko postaus tästä