23. Luukku: Siksak-palmikkoinen lippapipo heijastinlangasta

Käsityöblogit joulukalenteri Joulu on jo niin lähellä. Täällä aukeaa Käsityöblogit-joulukalenterin 23. luukku. Päätin antaa teille joululahjaksi siksakpalmikkoisen lippapipon ohjeen. Pipo on kudottu Kehrän heijastavasta langasta.

Siksakpalmikko ei varmasti ole uusi juttu, mutta se syntyi kun testailin Kehrän heijastinlankaa. Työtä vauhditti koivupuiset puikot, jotka mallin isosisko poimi minulle joululahjaksi. Valitsi vieläpä oikean koon! Itselleen hän valitsi pitkät puikot ja kirjavaa sukkalankaa. Hyvät lahjavalinnat kolmevuotiaalta.  

Tämä on Käsityöblogien joulukalenterin 23. luukku. Joulu on kuin salaa hiipinyt meille. Päätin, että annan pienen joululahjan lukijoilleni ja joulukalenteria seuraaville käsitöiden ystäville.  Joulu kutsuu neulomaan ja  lahjani olisi tämä kehittelemäni lippapipon ohje. Kuvio on hauska siksak-palmikko ja se on tehty heijastavasta Kehrän langasta.  Mietin, että vihreänä  pipo näyttäisi ihan kaktukselle. Hauskaa!

Lähdin neulomaan ja annoin ajatusvirran viedä. Tämä kuvio syntyi kuin itsestään. Idea neuleessa on, että yksi kuvion viidestä silmukasta kulkee etukautta aina yhden askeleen joka kerroksella  muodostaen siksak-kuvion. Väliin jää aina ennennkavennuksia kaksi nurjaa silmukkaa. Liikkuvasilmukka jättää myös alleensa

Lue koko postaus tästä