5 x maaliskuun paras lukuvinkki

Vuoden alkupuoliskolla on tullut luettua monen monta hyvää kirjaa, kiitos sairasteluiden ja sitä myöten viltin alla vietettyjen aikojen. Niinpä nyt on mainio hetki laittaa pitkästä aikaa kehiin lukusuosituksia, ja alta löytyvät lyhyet esittelyt minua eniten sykähdyttäneestä viisikosta.


Seija Ahavan omakohtainen romaani Kun mieheni katoaa on ollut yksi viime vuoden suomalaisista kirjatapauksista. Runsaasti keskustelua herättänyt romaani kuvaa yhden avioliiton ja yhden ihmissuhteen päättymistä ja hajoamista runollisen kauniisti.

Kun mieheni katoaa käsittelee yhden ihmissuhteen kriisiä ja suru-, ero- sekä muutosprosessia, jotka aiheuttaa puolison sukupuolenvaihdos. Tämän tilalle voisi kuitenkin sijoittaa minkä tahansa syyn, jonka vuoksi ihmissuhteet ylipäätään voivat murentua. Kyse ei lopultakaan ole sukupuolen vaihtamisesta, vaan siitä, että toinen onkin jotain aivan muuta, mitä hänen olisi toivottu olevan, siitä, että toinen osoittautuu toiseksi ja katoaa tavoittamattomiin.

Mieheni vetää henkeä. Niin kuin tehdään, kun ollaan sanomassa jotain, mikä muuttaa kaiken. Ilma kohoaa rintaan, pysähtyy hetkeksi ja purkautuu sitten pois. Ja tämän hän sanoo:
– Olen oikeastaan aina halunnut olla

Lue koko postaus tästä