6. luukku – Itsenäisyyspäivä 2017!


Tänään 6.12.2017 itsenäinen Suomi täyttää 100 vuotta. Suurta juhlapäivää juhlistetaan niin kotimaassa kuin ulkomailla, mm. sinivalkoisin valaistuksin. Suomi100-teemalla on juhlittu koko vuosi erinäisin menoin ja tavoin. Eilen olimme katsomassa esikoululaisen Itsenäisyyspäiväjuhlaa, lauloimme Maamme-laulun ja tutustuimme lasten näytelmien kautta Suomen historian merkkihetkiin.

Täällä blogissa päivän teemana on sinivalkoisuus, siniset hetket. Teekauppa Weiströmin valikoimissa on Suomi 100-tee,  Tasavalta Tee (Republiken Te / Republic Tea). Tasavalta Tee sisältää korkealaatuista mustaa savustettua teetä, jonka maku on pehmeä ja savutervainen. Tee sisältää lisäksi siniherneen kukkaa, joka  haudutettuna on vahvan siniristin sininen. Haudutetun Tasavalta Teen värissä onkin juhlava sinertävä vivahde ja hieno suomalaisuutta henkivä maukas maku. Minä haudutin teen pelkästään siniherneen kukista ja maustoin sen vaniljalla. Rauhoittava ja aisteja hivelevä nautinto!

Teen seuraksi sopii itse tehdyt suolakeksit. Ja suolakeksien kaveriksi sopii hyvin esimerkiksi aurajuusto, hedelmät tai hillot. Mitä enemmän sortteja tarjolla on sitä houkuttelevamman illanistujaiskattauksen saat. Mutta vähemmälläkin pärjää.
Kotitekoiset suolakeksit ovat monestakin syystä parempia kuin kaupan valmiit vastaavat tuotteet. Kun teet

Lue koko postaus tästä