6 x viisaampia ruokavalintoja


Ainahan se on mielessä, terveellinen ruokavalio nimittäin. Vähän väliä tulee mietittyä, kuinka voisi syödä vielä terveellisemmin ja puhtaammin – ja kuinka voisi samalla huomoida paremmin myös ympäristöä, eläinten hyvinvointia ja ihmisoikeuksia?

Jos sinäkin kaipaat uutta näkökulmaa parempiin ja viisaampiin ruokavalintoihin, alla muutama kirjavinkki, jotka ovat tarjonneet ainakin minulle valtavasti uutta tietoa ja uusia ajatuksia.

Mats-Eric Nilsson: Petos Lautasella – Elintarviketeollisuuteen ja lisäaineisiin kriittisesti pureutuva teos on jo klassikko omassa lajissaan. Nilsson ruotii tavallisten ruoka-aineiden sisältöä ja alkuperää asiantuntevalla otteella ja saa lukijan yhä hämmästyneemmäksi sivu toisensa jälkeen. Kirja todella herättelee tutkimaan tuoteselosteita ja miettimään ruokaostoksia yhä tarkemmin.

Mats-Eric Nilsson: Aitoa Ruokaa – Väärentämättömän ruoan opas – Ruotsalaistoimittajan toinen kirja jatkaa lisäaineiden ja elintarviketeollisuuden tarkastelua. Kirja esittelee jokapäiväisestä arjesta tuttuja elintarvikkeita ja paljastaa pieniä huijauksia niiden takaa. Tiesitkö esimerkiksi, että mustat oliivit ovat oikeasti vihreitä oliiveja, jotka on vain värjätty mustiksi?

Hanna Mäki: Superruokaa – Syö hyvin, voi hyvin – Kaikille superfoodien ystäville sopiva kirja tutustuttaa superruokien, ravintotiheiden ruokien ja ainesten,

Lue koko postaus tästä