7. luukku: Kohti joulua – joulupöydän kukat luonnosta

”Kohti joulua” on Kaksplus-blogiverkoston tyttöjen oma joulukalenteri, jonka matkassa pääset jouluiseen tunnelmaan. Bloggaajat ovat mukana joulun odotuksessa ja julkaisevat jouluaiheisia postauksia vaihtelevilla aiheilla jokaisena päivänä aina jouluaattoon asti. Laita tonttulakki päähän, ota kuppi kuumaa glögiä ja inspiroidu siitä, miten valmistella joulua yhdessä lapsen kanssa tai löydä ideoita omaperäisiin itsetehtyihin lahjoihin. Testaa jouluherkkuja maistuvilla resepteillä ja bongaa vinkit onnistuneisiin joulukorttikuviin.
Joulun aikaan luonto on usein keskeisessä roolissa, eritoten havut ja ikivihreät kasvit tuovat valtavasti tunnelmaa. Jos olet vielä yhtään pohtinut joulupöytää ja kattausta, on tässä sinulle ihana ratkaisu kukkien suhteen! 
Pari viikkoa ennen joulua painele metsään, tai mistä sitten mustikanvarpuja tiedätkin löytyvän (muista maanomistajan lupa!) ja kerää niitä reilusti maljakkoon huoneenlämpöön. Malta mielesi ja vaihtele vettä aina tarvittaessa. lkuun saattaa tuntua, että mitään ei tapahdu. Kuitenkin noin kahden viikon kuluttua mustikanvarvuista avautuvat kauniin hennot valkeat/vaaleanpunertavat kellomaiset kukat.

Varvuissa ei aluksi näy muutoksia ulospäin, joskin ovat kauniita näinkin.

Viimein odotus palkitaan ja juhlapöytää koristaa ihana

Lue koko postaus tästä