8. luukku – ideoita jouluaskarteluihin!


Joulu on askartelevan ihmisen unelma-aikaa. Silloin tehdään kortteja, kehitellään kattausideoita ja somistetaan kotia. DIY-ihmiset haluavat ja rakastavat tehdä kaiken itse, tai ainakin niin paljon kuin on mahdollista.
Olen rakastanut askartelua pienestä asti ja joulukortit olen tehnyt aina itse. Mitä vanhemmaksi olen kasvanut sitä enemmän askartelu on vallannut harrastuksiani. Askartelisin luultavasti vaikka kaikenaikaa jos ei muita puhteita olisi. Työkseenkin olisi kiva puuhastella, ideoida ja näperrellä käsillä kaikkea. Tai ainakin nyt siltä tuntuu. Toiset sanoo, että työ ja harrastukset on hyvä pitää erillään, mutta on niitä toisenlaisiakin mielipiteitä. Mitäs tuumaatte, onko harrastuksesta ammatiksi? Vai viekö työ harrastuksesta hohdon.
Somistukseen ja sisustukseen tarkoitettujen askartelujen ja DIY-projektien ei tarvitse välttämättä olla haastavia tai työläitä. Yksinkertaisillakin jutuilla saa helposti näyttävyyttä ja silmäniloa.
Jämäkästä kartongista ja huovasta valmistuu helposti kolmiulotteinen poro. Sprayliima oli tässä työssä hyvä apu. Sen avulla huovan sai vaivattomasti liimattua kartonkiin kiinni ja vasta sen jälkeen leikkaa siitä tarvittavat osat. Sarvet tein kartongista mutta ne voisi

Lue koko postaus tästä