8 x lukuvinkki syksyyn

Ane Riel: PihkaPihka on piinallinen, jännittävä, surullinen ja realistisuudessaan pelottavakin kuvaus siitä, kuinka aivan tavallinen perhe voi vahingossa luisua sivuraiteille. Kun kukaan ei huomaa, vauhti alkaa kiihtyä, ja lopulta katastrofia ei voi enää pysäyttää. Lopputuloksena on yhden suvun suuruinen tragedia. Romaanin keskiössä on alle kouluikäinen Liv, joka elää perheensä kanssa eristyksissä pienen saaren kärjessä, tavararöykkiöiden täyttämässä Päässä.

Anne Swärd: VeraPainostavasta tunnelmastaan huolimatta Anne Swärdin kolmas romaani lumoaa lukijan välittömästi. Toisen maailmansodan jälkeisessä Tukholmassa valmistaudutaan varakkaan perheen esikoispojan, Ivanin, ja hänen morsiamensa, Sandrinen, häihin. On vuoden kylmin päivä, ja meri on jäätynyt Suomeen asti. Juhlaväki kuljetetaan kauas saaristoon jäänmurtajan tekemää kapeaa väylää pitkin. Kesken hääjuhlien Sandrinen synnytys käynnistyy – syntyy Vera. Vera on ennen kaikkea kirja omista peloistamme ja syyllisyydestämme – siitä, ettei pystykään rakastamaan lastaan eikä voikaan itse päättää elämästään.

Pauliina Rauhala: SynninkantajatLestadiolaisen nuoren parin elämästä kertonut Taivaslaulu nosti Rauhalan koko kansan tietoisuuteen, ja Synninkantajissa Rauhala jatkaa saman teeman äärellä. Synninkantajat kertoo moniäänisen

Lue koko postaus tästä