Äärimmäistä toppautumista


Pitkään jatkuneita pakkaskelejä, lumituiskua ja nietoksia, huurretta ja kuuraa – näistä kaikista on saatu alkaneen vuoden puolella nauttia oikein urakalla, sillä pakkaset ovat jatkuneet viikkokausia, mikä ei ole näillä leveyspiireillä enää ihan itsestäänselvyys.

Olen ollut varsin innoissani siitä, että pitkästä aikaa on ollut aivan oikea talvi pakkasineen ja nietoksineen. Untuvatakit ja muut talvitamineet ovat vihdoin päässeet tehokäyttöön, ja pukeutumisessa on myös pakkasista nauttimisen salaisuus: kylmyys on vain pukeutumiskysymys ja kunhan päällä on riittävästi, ei tarvitse suotta hytistä.

Kylmältä suojautumisessa avainasemassa on riittävän monta vaatekerrosta ja laadukkaat, luonnonmateriaaleista valmistetut vaatteet, jotka pitävät lämpöä paremmin kuin keinokuidut. Monet vannovatkin silkin ja villan nimiin, ja itse en tulisi toimeen ilman korkeavartisia nahkasaapikkaita, joiden sisälle mahtuvat pitkävartiset villasukat.

Myös untuvatakki, mielellään mahdollisimman pitkä ja hupullinen sellainen, on hyvä olla olemassa paukkupakkasilla. Michelin-ukko -efektin estämiseksi kannattaa valita vyöllinen tai muuten hyvin muotoonleikattu malli, ainakin Espritiltä on vuosi toisensa jälkeen löytynyt lämpimiä, mutta ihan linjakkaita takkeja, kuten tämä kuvien

Lue koko postaus tästä