Ahvenanmaan pannukakku

Tämä on ehdottomasti mun pannari lemppari!
Mannapuuro on mun mielestä, puuroista yksi parhaimpia.
Sitä vain tulee harvakseen keiteltyä kun nykyään nappaan kiireessä Elovenan pikapuuron.

Tein tätä eka kerran joskus, kun mannapuuroa oli jäänyt yli ja sen pystyi hyödyntämään tähän.
Melkein sanoisin, että vaikket pannarista välittäisikään, niin mikäli tykkäät mannapuurosta-
tulet tykästymään myös tähän!

Nyt ajattelin tehdä välipalaa lapsille ja tein ekaa kertaa ohjeen mukaan alusta asti.

AHVENANMAAN PANNUKAKKU

1l maitoa
1dl mannasuurimoita
0,5dl sokeria
1tl kardemummaa
75ml rasvaa
1 tl suolaa
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja

Keitä puuro, eli kiehauta maito ja lisää mannasuurimot, sekoita kokoajan n 5min.
Lisää kardemumma, sokeri ja voi, sekoita hyvin.
Ota kattila pois liedeltä ja annan hautua n puoli tunti.4
Mausta suolalla.
Riko munien rakenne eri kulhossa ja sekoita ne jäähtyneeseen puuroon.
Lisää lopuksi jauhot.
Kaada voidellulle uunipellille tai leivinpaperilla vuoratulle (kuten itse tein)
ja paista 200 asteessa n 40min.

Tarjoa kermavaahdon ja hillon kera ♥



Onko siellä pannarin ystäviä? Onko Ahvenanmaan pannari tuttu?

Ihanaa viikonloppua ♥

Maiccu

Lue koko postaus tästä