ÄITIENPÄIVÄKAKKU

Aina ei mene niin kuin Strömsössä ja lopputulos on jotain sellaista, mitä sen ei ainakaan pitänyt olla. Niin kävi tämän vuoden äitienpäiväkakun suhteen.

Olin suunnitellut tekeväni sikarikeksireunoilla täytekakun ja päälle pursottaisin kukkia. No eipä tietenkään ne kukat taas onnistuneet. En tiedä, miten saisin tarpeeksi jämäkän pursotuksen, että kukkien terälehdet jäisivät pystyyn niin kuin niiden pitäisi. Tähän kakkuun kokeilin Flora Vispi+tuorejuusto yhdistelmää sekä lisäsin joukkoon vielä varmuuden vuoksi vaniljakreemijauhetta. Ei. Njet. No. Ei onnistunut ei.

Onneksi kakusta tuli sentään maukas ja leikkauspinta oli kaunis sekä tasainen. Pohjaksi tein suklaakakkupohjan ja täytteeksi laitoin Flora Vispiä, maitorahkaa sekä vadelmia. Kakkupohjan ohjeen löysin Suklaapossun blogista ja vaikka ihan tyystin unohdin pohjasta sulatetun suklaan, niin silti pelkällä kaakaojauheella pohjasta tuli suklainen ja mehevä. Ohjeen löydät TÄÄLTÄ.

Seuraavaksi taidan tehdä juustokakun, kun seuraavan kerran on kakkuhimo ja tarpeeksi ihmisiä kahvipöydässä. Täytekakkuja on kiva tehdä, mutta juustokakkujen raikkautta on aika kova ikävä.

Olisi kiva kuulla mitä te olette viimeksi leiponeet? 🙂

Lue koko postaus tästä