Äitienpäiväkortti: Saippuakuplista taidetta lasten kanssa


Me ollaan tehty lapsen kanssa hauskaa taidetta puhaltelemalla kuplia. Tämä onnistuu jo pienenkin lapsen kanssa, joka osaa puhaltaa.

Tarvitset vain:

– nestemäistä saippuaa / fairya /
saippuakuplaliuosta
– elintarvikeväriä
– pienen kulhon
– pillejä
– kuminauha / narua
-paperia

Sekoita kulhoon hieman nestemäistä saippuaa (ei liian juoksevaa vaan sellaista, josta saa kuplia aikaan) ja muutama tippa elintarvikeväriä. Itselläni sekoitusta oli Pilttipurkin pohjalla n. 1cm.

Niputa muutama pilli kumilenkillä tai narulla. Leikkaa pillien taiteosa pois siten, että jää vain pillin pitkät suorat osat. Toki seoksen voi tehdä tyhjään saippuakuplarasiaankin ja puhaltaa sillä paperiin. Pillinipulla tulee kuitenkin enemmän kuplia vierekkäin.

Kastele pillinippu liuoksessa ja puhalla paperin lähellä kuplia. Anna kuivua.

Toinen tapa on laittaa liuos laakeaan astiaan ja puhaltaa liuos kuplille, että sen pinta vaahtoaa (tai siis kuplii). Paina paperi varovasti kuplien päälle. Anna kuivua.

Pojan taideteoksessa ollaan leikattu silkkipaperista lehtiä ja liimattu ne paperille kuten myös leikatut saippuakupla teokset. 
Elintarvikeväri on melko värjäävää. Myös kaupan valmis saippuakuplaliuos voi olla tahraavaa. Kannattaa siis miettiä missä tekee

Lue koko postaus tästä