Aitutaki, Cookinsaaret – Unelmien häämatka Tyynenmeren paratiisisaarella

Henkeäsalpaavan kauniin laguunin ympäröimä Aitutakin saari Tyynenmeren keskellä on paratiisi maan päällä. Se oli täydellinen kohde unelmien häämatkallemme. 

Olimme onneksi siippani kanssa samalla aaltopituudella häämatkamme kriteerien suhteen. Halusimme jonnekin trooppiseen ja eksoottiseen paikkaan, missä emme olleet aikaisemmin käyneet. Lisäksi vedenpäällinen bungalow oli must. Bora Bora oli ollut haaveissani pitkään, mutta noin 40 tunnin matkustusaika ei houkutellut. Niinpä häämatkamme kohteeksi valikoitui Cookinsaaret, joka on huomattavasti helpomman matkan takana Sydneystä käsin. 


Aitutaki on muodostunut ikivanhan tulivuoren päälle. Se on nimetty yhdeksi maailman kauneimmista laguuneista, ja se saa hengen salpautumaan jo lentokoneessa kristallinkirkkaan veden värjätessä koko taivaanrannan. Näky on samalla jotenkin epätodellinen – laguuni on kuin aukko pauhaavan valtameren keskellä. 

Legendan mukaan sininen väri keksittiin Aitutakin saarella, koska sen sävyt ovat puhtaampia ja elävämpiä kuin missään muualla maailmassa. Superlatiivit eivät riitä kuvailemaan Aitutakin laguunin upeutta, ja se on varmasti yksi syrjäisimmistä ja romanttisimmista kuherruskuukauden kohteista. Mykistävän upeisiin näkymiin ei voi koskaan kyllästyä! 

Aitutakilta ei juuri aktiviteetteja löydy, mutta

Lue koko postaus tästä