Ajatuksia äitiydestä

Sain tämän haasteen Pandamama -blogista. Hän on haastanut kaikki verkostobloggaat tekemään samanlaisen ”omahaastattelun” blogiinsa. Uusimmassa Kaksplus-lehdessä on Essi Hellénin haastattelu, joka oli tehty muutamien väitteiden muodossa. Tässä siis hieman pidempi pohdiskelupostaus.

Hyvä äiti synnyttää alateitse.
Moni nainen sanoo, ettei ole synnyttänyt jos on joutunut sektioon. Se on yhtälailla synnytys, jos sektiolla vauva syntyisikin. Toki kokemus on täysin erilainen. Minulla on kokemusta vain alateitse synnytyksestä ja sektioon joutuminen olisi minulle pelottavaa, koska pelkään jostain syystä sitä. Pelkään etenkin nukutusta, jos en koskaan herääkään siitä. Toki siinä voi olla hereilläkin, mutta se olisi ehkä kammottava kokemus minulle. Mutta omalta osaltani olen erittäin tyytyväinen siihen, että olen synnyttänyt kaksi lasta alateitse.


Hyvä äiti imettää vähintää vuoden.
Pulloruokinta ei ole pahaksi, osa ei halua imettää ollenkaan ja osalle pulloruokinta saatta osua kohdalle vaikkei sitä haluisi. Esikoisen kohdalla imetys epäonnistui ja tämä tuntui pahalle, mutta lapsi elää ja kasvaa pulloruokinnallakin yhtä hyvin. Toisen kanssa on pian 6 kuukautta imetystä takana ja

Lue koko postaus tästä