Älä koe ostosmorkkista – 4 hyvää sääntöä ostostilanteisiin

Työssä näen jatkuvasti ihmisiä, jotka ostavat jonkin vaatteen perustelematta itselleen ensin kunnolla miksi se kannattaa ostaa. Ainahan ostos ei tietenkään vaadi perusteluja, mutta tietyistä ihmisistä vaan huomaa, että ostetaan ostamisen ilosta/uutuuden viehätyksestä/tms. Osa näistä ihmisistä ei tunnu miettivän muuta kuin, että tuote on tosi kiva ja kassalla maksutapahtumaa tehdessäni voin vain itsekseni pohtia jääkö ostos lopulta käyttämättä, kokeeko asiakas ehkä ostomorkkista sen vuoksi myöhemmin vai vastoin kaikkia odotuksia; rakastuuko asiakas todella tuotteeseen myös “oikeassa elämässä”. Tunnistan näitä piirteitä vanhassa minässä myös.

Luin hiljattain tosi hyvän artikkelin asioista, joita jokaisen tulisi miettiä ostaessaan jotain uutta. Osa artikkelin kohdista oli aivan naulan kantaan, joten tiivistän ne teille muutaman lisäpointin kera, jotka olen itse todennut miettimisen arvoisiksi.

SÄÄNTÖ 1: Hinta-käyttösuhde

Mieti kuollettuuko tuotteen hinta käyttömäärällä. Toisin sanoen, jos ostat kalliit kengät ja pidät niitä vain pari kertaa, on hinta-käyttösuhde aivan järkyttävän huono. Jos taas ostat kalliin puseron ja pidät sitä paljon, kuollettuu tuotteen

Lue koko postaus tästä