Aloe vera ihonhoidossa

Aloe vera on varmasti monille tuttu ainesosa ja sitä käytetään monipuolisesti ihon – ja terveydenhoidossa. Aloeta on kutsuttu jopa ihmekasviksi. Tiesitkö, että aloen lehdet sisältävät yli 99% vettä ja lehtien sisus on rakenteeltaan geelimäistä, ja tätä geeliä voi käyttää ulkoisesti ja sisäisesti moniin vaivoihin. Lehtien sisältä saatavaa geeliä mm. juodaan, jotta sen ravintoarvot saadaan hyödynnettyä. 
Aloe vera sisältää mm. vitamiineja, mineraaleja, aminohappoja, entsyymejä, mono- ja polysakkaridejä ja steroleja. Ravintoaineiden lisäksi se sisältää myös antrakinoneja, joista tärkeimmät:Ligniinit; mahdollistavat aloe veran tunkeutuminen ihon syvimpiin kerroksiin vieden mukanaan vaikuttavat aineet syvemmälle. (Tämän takia toimii niin hyvin ihon tehokosteuttajana!)Saponiinit; antiseptisesti vaikuttavat, luonnollisesti puhdistavat aineet. Salisyylihappo; aloe sisältää pieniä määriä salisyylihappoa luonnollisessa muodossa. Salisyylihappo lievittää kipua, särkyä ja tulehduksia.  (Kun ne olkapäät palaa.. 😀 ) Asemannaani; Tärkeä tekijä solujen vastustuskyvylle, aktivoi elimistön puolustusjärjestelmää, myötävaikuttaa solujen uudistumiseen ja poistaa myrkkyjä elimistöstä. (Eli täydellinen rantalomille kun ihoa saattaa punoittaa!)
Moni tietää, että aloe vera viilentää ihoa auringonoton jälkeen ja helpottaa palanutta ihoa. Yllämainitut ainesosat ovat syy siihen, miksi aloeta käytetään auringonoton jälkeen ja korjaamaan palovammoja.

Lue koko postaus tästä