Arjen iloja: avainnauha kuin koru


Arjessa on paljon käyttötavaroita, jotka välttämättömyydestään huolimatta eivät ole aina esteettisiä eikä niiden muotoilussa ole huomioitu sitä, että käytettävyyden ohella tavara tai esine voisi olla myös ilo silmälle. Yksi näistä asioista on avainnauha, tuo päivittäin kaulassa roikkuva pakollinen paha.

Tänä keväänä kyllästyin lopullisesti niihin iänikuisiin mustiin tai neonkirjaviin kangasnauhoihin, jotka tuntuvat pilaavan asun kuin asun. Ainoa järkevä paikka työpaikan avaimelle on kuitenkin kaulassa riippumassa, sillä muuten avain unohtuu takuuvarmasti pöydälle työpisteeltä lähtiessä.

Rappukäytävään jumittuminen ilman avainta tai puhelinta tuo kyllä jännitystä päivään, mutta ihan jokapäiväiseksi rutiiniksi en sitä ottaisi. Niinpä hankin vihdoin työpaikan avaimelle nauhan, joka ilahduttaa jokaisena päivänä ja asun pilaamisen sijaan toimii myös kaulakoruna. Arjen kiireessä korut jäävät usein pelkkiin korvakoruihin, joten on kätevää, kun käyttötavara toimii myös kaulakorun sijaisena.


Valkean Cailapin avainnauhan löysin sattumalta Tuurista, ja ihastuin siihen välittömästi. Siitä lähtien nauha on kulkenut mukana työpäivien ajan ja ajaa todellakin mainiosti myös kaulakorun asiaa. Eilenkin nauha piristi kivasti kokomustaa mekkoani

Lue koko postaus tästä