Astronautti ylikierroksilla!

Vedin eilen illalla avaruussukat jalkaan ja totesin ukkelille, että ei hitsi, oikeasti kenellä kohta viiskymppisellä on planeettasukat jalassa, sukat joissa komistelee monenlaiset eri planeetat. Siellä ”avaruudessa” olen ollutkin viimeiset päivät, siitä lähtien, kun tähän kisaan osallistuin.

Kisaan osallistuminen meni, kuin kohtalon siivittämänä ja toivon todella, että kohtalo siivittäisi vielä sinne ”avaruuteen” asti. Ostin miehelle kolme Tupla-patukkaa, jotka söin kaikki itse ja totesin miehelleni, että ”taas laihduit, koska vaimo söi ajattelevaisesti puolestasi ja eikös tärkeintä ole kuitenkin se ajatus.” Tuplat kuitenkin siinä pyöri mielessä ja kun menin muksujen kanssa katsomaan Han Solo leffaa ja leffamainoksena pyöri, ”hae mukaan elämäsi seikkailuun”, se oli siinä. 

Kerroin miehellekin tästä kisasta ja tuumin, juu ei kiitos. Seuraavana päivänä mielessä oli aivan selkeänä ”kyllä kiitos.” Kisan säännöthän menee lyhyesti muuten näin, max 20 eniten ääniä saaneista 200:sta valitaan elämänsä seikkailulle retkikuntaan mukaan retkelle, jonka pääteasema on Juri Gagarin Space Center. Äänestäminen päättyy 10.6 ja voittajat saavat tiedon pääsystään retkikuntaan 15.6 mennessä. 

Monien mielestä voin nyt vähän toistaa itseäni ja ehkei ihan vähääkään ja voi olla aika tylsää jauhaa täällä näin paljon avaruudellisesta Tupla-kisasta, MUTTA koko kisan vauhdikkaat käänteet ja käänteiden vaikuttaminen omaan mielialaan on ollut aika vangitsevaa. Nimittäin en olisi ikinä osannut uskoa, että niin monet ystäväni ovat jakaneet kisalinkkiä omilla Facebook-sivuillaan, sillä eihän heidän olisi tarvinut. Monet ovat laittaneet viestejä miten paljon ääniä on tullut ja seuranneet äänestystilannetta, niin ystävät, kuin vieraatkin ihmiset, tietynlainen avaruushurmos on ollut käsin kosketeltava. Hih ja jos kamut lähettelee ylimpänä olevan tyylisiä kuvia, niin voi maar taitaa tämä meikäläisen kisailu myös herättää monissa mukavaa hilpeyttä. 

Jengi on lähtenyt tähän juttuun täysillä mukaan. Eräskin hyvä ystävä laittoi yön pikkutunneilla humoristista viestiä, ”että olen ihan koukussa näiden äänimäärien seuraamiseen”. Monet ovat laittaneet kannustavia viestejä siitä, että tavallaan osittain kokevat, että jos pääsisin tälle seikkailulle, he kokisivat pääsevänsä seikkailulle myös osittain itsekin. 

Itselle kisaan osallistuminen oli niin jännittävä puristus, että osallistuminen sai jo ylikierroksille, samoin ihmisten sparraavat sydämelliset viestit ja maanantain aikana tapahtunut äänivyöry, jolloin tuli yli 400 ääntä ja tuntui, että elin aivan jännitysnäytelmää seuratessani äänimäärän kasvua. 

Kisan Valtteri laittoi minulle YouTube kanavalle viestiä, että ”onnea matkaan” ja minä laitoin hänelle ”onnea matkaan ja pidä kärkipää, niin pääset matkalle varmasti. ” Sitten tapahtuikin jotain ihmeellistä, ääniä alkaa satelemaan ja ainakin tällä hetkellä, juuri kun kirjoitan tätä, olen hetken kisassa ykkösenä ja tätä hetkeä ei enää kukaan voi viedä pois. 

Jos sellainen ihme tapahtuu, että minut kohta viiskymppinen valitaan retkikuntaan, otan kaikkien antamat sydämet reissureppuun mukaan ja leijailen taatusti siellä mahdollisessa painottomuudessa vielä entistä keveämmin. 

Vaikka meikäläistä ei tuomaristo avaruushommeleihin valitsisikaan, niin on ihan voittajaolo, koska kaikki ihmiset ovat olleet niin supereita ja hengessä mukana. Maailma on kuulkaas hyvyyttä täynnä ja toivon, että jos reissulle pääsen, voin vielä todistaa, että elämä on tehty suuria unelmia varten ja unelmat voivat toteutua ja ei elämä lopu tiettyyn ikään, mutta jos en pääse reissulle, voin myös todeta ”älä ikinä lakkaa haaveilemasta ja katsomasta tähtiin.”

Nyt lupaan olla reissusta jauhamatta siihen asti, kunnes tiedän kuinka tämän astronautin käy, kösähtääkö avaruusraketti mahalaskuna maahan ja palaa poroksi vai pääseekö rakettini elämänsä seikkailulle.

Torstai on toivoa täynnä ja painottomuudessa ei kiloja tunneta, upeaa päivää  kaikille. <3


TÄSTÄ VOI ÄÄNESTÄÄ VIELÄ KEN HALUAA KLIKLue koko postaus tästä