Asunnottomuus Dublinissa

Olen edelleen syvästi järkyttynyt tästä asunnottomuudesta täällä. Yleensäkin myös asuntopulasta. Jos bedsit-tyyppistä pikku yksiötä markkinoidaan neljälle hengelle kerrossänkyineen, ja kuukauden vuokra hipoo tonnia, ei kaikki ole kohdallaan. Eikä tämä edes ole yksinomaan ongelma Dublinissa, vaan esimerkiksi Cork on myös yksi ongelmapaikoista.

Tämän tästä esimerkiksi Irish Times uutisoi kodittomien kaduilla asuvien puukotuksista, tai siitä, että huumenuoret polttivat heidän telttansa ja ”unohtivat” tarkistaa, onko siellä sisällä ketään. Sattuipa taannoin sellainenkin juttu, että koditonta telttoineen yritettiin häätää, ja paikalle tuotiin joku katepillari jyräämään teltan pois. Eikä kukaan hoksannut tsekata, oliko koditon siellä sisällä vai ei. Tottakai mies kuoli siihen, koska sattui juuri silloin nukkumaan teltassaan, ja siitä oli ainakin paikallisessa lehdistössä iso haloo. Syystäkin.

Kävin eilen pizzalla Bath-pubissa ja sieltä päin paikallisessa Sparissa, ja kauppaa vastapäätä sattui istumaan koditon kerjuulla koiransa kanssa. Olin jo poistumassa ostosteni kanssa, kun pyörsin takaisin ja ostin koiralle ruokaa ja puruluita, sekä isännälleen kolmioleivän. ”Bless you!”, hän totesi annettuani hänelle

Lue koko postaus tästä