Attica, Melbourne – Australian paras ravintola on elämys

Vanha, punatiilinen rakennus Riponlean kaupunginosassa Melbournessa näyttää melko vaatimattomalta. Älä anna ensivaikutelman hämätä. Kyseessä on nimittäin Australian nimekkäin ravintola, Attica, joka on jo vuosia kuulunut maailman parhaimpien ravintoloiden joukkoon. 

Attican tie Australian parhaaksi ravintolaksi on ollut suorastaan tuhkimotarina. Alkuvuosina asiakkaita ei yksinkertaisesti ollut, mutta yllättäen vuonna 2010 Attica nimettiin maailman sadan parhaimman ravintolan joukkoon, missä se on ollut siitä lähtien. Huhtikuisella Melbournen reissulla söimme dinnerin Atticassa, jolloin se oli maailman 20. paras ravintola. 

Attican menussa korostuu eettisyys ja luonnonläheisyys. Ruokalajit sisältävät lukuisia alkuperäiskansojen tuntemia aineksia, kestävästi pyydettyjä meren herkkuja ja paikallisilta maatiloilta hankittuja tuotteita. Ravintolalla on oma puutarha, jonka yli sata erilaista yrttiä ja kasvia löytävät tiensä asiakkaiden lautasille. Inspiraatiota on haettu paikallisesta mytologiasta ja ravintoloitsijan omista elämänkokemuksista. Paikallisuus näkyy myös tyylikkään yksinkertaisessa sisustuksessa australialaisista design-tuoleista käsintehtyihin astioihin. 

Maistelumenun erikoiset alkupalat olivat aivan ihania – pieniä mutta täynnä makua. Kolme minipiirasta kertoi Ripponlean historiasta. Pääruuista mieleenpainuvimpia olivat käsinpyydetty merirapu, krokotiilin kylki ja merilevässä kypsytetyt perunat. Perunapussukkaa nauttiessa ruokalajin puolivälissä koettiin

Lue koko postaus tästä