Banaanilettuset


Meillä on nykyään aina banaaneja koska niistä tulee tehtyä paljon pirtelöitä lapselle, tai sitten niitä syödään sellaisenaan. Toisinaan banaaneja kuitenkin jää pöydälle tummumaan ja silloin niitä on mukava hyötykäyttää leivonnassa ja ohukaisissa. Tai lätyissä, kuten meilläpäin on tapana sanoa.
Banaanilettusten ohjeita on netti pullollaan ja yksinkertaisimmillaan resepti koostuu munista ja banaaneista. Jotkut laittavat sekaan leivinjauhetta, toiset lisäksi jauhoja. Minä laitan yleensä levinjauhetta mutta kokeilin nyt laittaa sekaan myös perunajauhoja rakennetta vahvistamaan. Lisäksi sekoitin taikinan joukkoon lusikallisen chiansiemeniä. Suolaa ripautan aina myös joukkoon makuja tasapainottamaan.


Banaanilättyjen tekohetkellä meillä oli kylässä sekä ystäväni lapsineen että naapurin lapsia leikkimässä. Kun kysyin halukkuutta lättyjen maistamiseen, istuutui pöytään kolme innokasta muksua. Yksi heistä kyseli onko lettujen päälle jotakin, vaikka hilloa. No hilloa meillä ei oikeastaan ikinä löydy kaapeista mutta sen sijaan annoin lautasen reunaan nokareen pähkinäsuklaalevitettä, joka saikin heti monta hurraahuutoa. Ja onhan se hyvää. 
Tuo pähkinäsuklaalevite on HealthyCo:n uutuuksia, ja saatavilla on myös valkosuklaan makuinen levite joka

Lue koko postaus tästä