Blue Mountains – Viikonloppu Australian sinisillä vuorilla

Sydneyn lähialueilla on monia mielenkiintoisia luontokohteita, jotka sopivat niin päivä- kuin viikonloppureissuiksi, kun miljoonakaupungin urbaani hälinä alkaa väsyttää. Yksi alueen tunnetuimmista kohteista on Blue Mountainsin vuoristoalue, missä tulee vierailtua aivan turhan harvoin. Akkujen lataaminen oli vähintäänkin tarpeen, ja niinpä nostimme kytkintä ja suuntasimme viikonlopuksi rentoutumaan ikonisille Sinisille vuorille. 

Parin tunnin ajomatkan päässä Sydneystä sijaitsevat maalauksellisen jylhät Blue Mountains eli Siniset vuoret kuuluvat koko Australian suosituimpien luonnonnähtavyyksien joukkoon. UNESCO:n maailmanperintöluetteloon listattu Blue Mountains National Park -kansallispuisto kätkee sisälleen upeita vesiputouksia, kanjoneita ja eukalyptusmetsiä. Siniset vuoret ovat saaneet nimensä eukalyptuspuista lämpimällä ja kuivalla säällä haihtuvasta höyrystä, joka jää taianomaisena usvana leijailemaan laaksojen ylle värjäten vuoret  todellakin sinisiksi. 

Three Sisters -niminen kalliomuodostelma on yksi alueen päänähtävyyksiä ainutlaatuisten eukalyptusmetsien lisäksi. Kolmen vierekkäisen kalliojyrkänteen muodostelma on muotoutunut vuosisatojen saatossa tuulen, sateen ja jokien hioessa hiekkakiveä. Alkuperäisväestön legendan mukaan paikallisen Katoomban heimon kolme sisarta rakastuivat Nepean heimon poikiin, mutta heimolait eivät sallineet heidän avioitua keskenään. Tästä seurasi heimojen välinen

Lue koko postaus tästä