Dior Hydra Life

Puhdistusöljyistä on tullut monelle keino poistaa meikit kasvoilta, vaikka oikeastaan Suomen ilmastossa ei juurikaan tarvittaisi kaksoispuhdistusta, sillä ilmansaasteita ei ole siinä määrässä kuin Kaukoidässä.


Minä en yleensä käytä kovinkaan vahvaa ”sotamaalausta” päivittäin, eli selviän suurikokoisten vanulappujen ja miselliveden kanssa hyvin päivittäisestä kasvojen puhdistuksesta. Kuitenkin silloin tällöin tarvitaan myös jotakin tujumpaa puhdistusainetta, joten öljy on yksi vaihtoehto. Nyt on käytössä Diorin Hydra Life -linjan puhdistusöljy, joka veden kanssa kosketuksiin joutuessaan muuttuu maitomaiseksi emulsioksi.

Seos sisältää valkoisen teen uutteita ja saponiineja. Viimeksimainitut eivät silti toimi saippuanomaisesti, vaikka nimitys saippuoihin saattaakin viitata.

Peiaatteessa mitä tahansa (ruoanvalmistuksessa) käytettävää öljyä voi käyttää myös meikin poistamiseen, mutta näissä tavanomaisissa oljyissä ei ole emulgaattoreita, joiden avulla öljy muuttuu veden kanssa poishuuhdeltavaksi.

Diorin puhdistusöljy sisältää ihoa helliväämanteliöljyä, ja toimii todella hyvin, mutta sanoisin, että edullisemmin voi saada ihan yhtä lailla hyvin toimivia öljyjä  – varsinkin edullisia korealaisia.

Haluaisin myöskin muistuttaa, että öljyt ihon puhdistuksessa eivät ole mikään käänteetntekevät keksintö. Puhdistusmaidot sisältävät yhtälailla öljyjä

Lue koko postaus tästä