DIY pyykinpesuaine


Tämän vuoden alussa halusin asettaa yhdeksi tavoitteeksi ekologisemman elämän. Koska elämässä on paljon muutakin, kuin ekologisuus, en ole puskenut kovin lujaa tavoitteen kanssa. Sen sijaan se on mukavasti ja ovelasti saanut vuoden aikana löytää paikkansa elämäni lukujärjestyksestä ja olen huomannut, että se ottaa pikkuhiljaa enemmän ja enemmän oppitunteja haltuunsa. Olen alkanut kotona katsella asioita ihan uudella silmällä – ja se silmä sanoo yleensä neljä merkkiä: DIY?

Miksi tehdä itse pyykinpesuainetta? 
Mikä motivoi ihmistä tekemään esimerkiksi pyykinpesuaineen itse? Voin helposti kertoa siihen neljä eri syytä. Ensinnäkin, kemikaalikuorman vähentäminen. Toiseksi, rahansäästö. Kolmanneksi, ekologisuus. Neljänneksi, ihana käsillä tekeminen. 
Meillä asuu neljä ihmistä ja pyykkiä pestään lähes koneellinen per päivä. No, ainakin joka toinen päivä. Pesuaineeseen menee rahaa ja siitä jää aina typerä tyhjä muovipullo roskaksi. Aloin vähän googlailla ohjeita itse tehtävään pyykinpesuaineeseen ja kun löysin tarpeeksi yksinkertaisen, laitoin pesuaineet tulille. Ja hitsi vie, siitä tuli kuulkaa aivan loistavaa ja olemme nyt käyttäneet pelkästään tätä pyykinpesussa. Erityisesti

Lue koko postaus tästä