DIY – ripped jeans

Omien farkkujen repiminen on helppoa ja käy käden käänteessä. Tämän yksinkertaisen DIY- vaatteen tekoon ei tosiaankaan mene kauaa aikaa.

Tarvitset:vanhat farkkusi valkoinen liitusaksethakaneulapinsetitraastimen (kuvasta puuttuu)
Pue farkut jalkaan ja mallaile peilin edessä, mihin kohtiin tahdot aukot tehdä. Merkitse liidulla aukot neliöinä tai poikittais viivoilla. Riisu housut ja leikkaa liidun jälkien mukaisesti lähekkäin muutama haluamasi pituiset halkiot vaakasuunnassa. Voit käyttää housujen sisällä rullattua sanomalehteä, jotta et vahingoita lahkeen vastakkaista puolta.

Tämän jälkeen vedä hakaneulalla valkoisia/poikittaisia lankoja yksitellen pois, mutta varovasti etteivät katkea (minä taisin tehdä rajumman puoleisesti, kun katkeili herkästi). Kunnes olet tarpeeksi monta lankaa saanut irrotettua, huomaat että pystylangat (siniset) alkavat liikkua. Poista pinseteillä pystylangat, jonka jälkeen pitäisi siitä kohtaa olla kaikki valkoiset poikittaiset langat ainoastaan näkyvillä. Siirry seuraavaan saksilla leikattuun viiltoon. Halutessasi voit jättää viiltojen väliin “käsittelemättömän” kohdan ja rispaannuttaa sen reunoja pikkuisen (kuva3).
Tee alkuun pari eri kokoista aukkoa molempiin lahkeisiin ja mallaa jälleen housuja jalkaan. Vähitellen kun tekee lisää

Lue koko postaus tästä