Dzinnin Piirun Verran Hienompi Pullavanukas

Pyhäpäivän kunniaksi voi laittaa pullavanukkaasta hiukan fiinimpää versiota, jossa täyte, eli tässä tapauksessa päärynä, on maustettu lakritsan maulla. Mainitse lakritsan maun sikäli, että koko hommaan ei ole käytetty varsinaisesti lakua, vaan tähtianista ja lakritsinjuurijauhetta. Pelkällä tähtianiksellakin pärjää.

Itse asiassa idea on varastettu Gordon Ramsayn edesmenneestä gastropubista Lontoon Chiswickissä, jossa joskus vuosia punkkailin.

Tarvitaan siis tämä perussetti pullavanukasta varten, ja siihen sitten kolme komeaa päärynää allaolevan liemen kanssa.


Kuori ja pilko päärynät. Laita palat kattilaan ja päälle vettä niin, että ne juuri ja juuri peittyvät. Lisää seokseen sokeria ja puolisen tusinaa tähtianista ja pari teelusikallista lakritsinjuurijauhetta (juuren palaset olisivat ehkä vielä parempia, mutta niitä nyt ei ollut), ja vaniljasokeria. keitä, kunnes pääärynät pehmenevät.Olisi vielä parempi, jos päärynänpalaset saisivat muhia tässä liemessään jääkaapissa vaikka seuraavaan päivään. Tosin minä käytin ne heti.

Eli valutetut päärynän palaset laitetaan pullakerrosten väliin ennen munamaidon kaatamista koko keksinnön päälle. Paistaminen uunissa tapahtuu alkuperäisen ohjeen mukaisesti.Tarjoile lämpimänä kylmän vaniljakastikkeen kera!

Vinkki: Koska päärynöiden

Lue koko postaus tästä