Ebola, käsisyöpä ja koronavirus

Facebookin uutisvirtaani vyöryi jo jonkin aikaa sitten toinen toistaan huolestuttavampia uutisia Italiasta, jossa ystäväni asuu. Samankaltaisia uutisia näen myös yhdysvaltalaisen ystäväni Facebook-seinällä.

Suomessakaan eivät ihmisten ajatukset ole enää tänään niin kevyitä kuin pari päivää takaperin. Silti sosiaalistamediaa lukiessa silmiin osuu yhäkin vähättely, joka on sitä mittaluokkaa, että se saa ainakin minut huolestuneeksi ja vähän vihaiseksikin.

Kotipäivä lapsilla

Huumorista huolimatta meillä lapset jäivät tänään kotiin koulusta ja eskarista. Opiskelua jatketaan toistaiseksi kotoa käsin, sillä osa perheenjäsenistämme kuuluu riskiryhmään, minä mukaan lukien. Meille koronavirus ei välttämättä ole harmiton pikku flunssa, jonka voi sairastaa tuosta vain ohi mennen. Meillä se tarkoittaisi todennäköisesti rankemman puoleista sairaalareissua ja ehkä kuolemaakin.

Miehenikin saa onneksi tehdä kotoa käsin työtä, joten hän ei joudu ruuhkabussin syövereihin tai muuallekkaan, jolloin voisi saada helposti tartunnan ja tuoda siten viruksen meille kotiin. Nämä toimenpiteet toivottavasti riittävät perheemme suojaamiseen, kun ruokaakin saa tilatuksi verkkokaupan kautta vaikka suoraan kotiovelle.

Olen sitä

Lue koko postaus tästä