Eettisten asioiden äärellä

Eilen huitelin vaikka missä, mutta kahden tilaisuuden asiat ja sanoma saivat pysähtymään. Aamusella olin kuulemassa ilosanomaa, kun fairtrade suklaa Tony’s Chocolonely rantautuu vihdoin Suomeen ja hyvinvarustettuihin K-kauppoihin ja Ruohonjuuri-myymälöihin. 
Tony’s Chocolonely suklaata olen raijannut Amsterdamin matkoilta ja myönnän, että suklaaseen on saanut tarttumaan iloisen värikkäät pakkaukset. Suklaa on myös mielettömän hyvää ja ehdottomasti aivan yhtä hyvää, kuin vaikka perinteinen Fazun sininen. Oma lempparini Tony’s Chocolonely suklaista on punainen maitosuklaa, jossa 32% maitosuklaata. Suklaa on täyteläistä, sulaa suuhun ja pieni twisti vanhanajan kaakaon vahvuutta mukana. Rakastan!Tony’s Chocolonely on kuitenkin paljon muuta: Tony’s Chocolonelyn visio on 100% orjatyöstä vapaa suklaa – ei ainoastaan heidän oma suklaansa, vaan kaikki maailman suklaa. 

“Haluamme johtaa koko alaa esimerkin avulla ja näyttää muille suklaanvalmistajille, että on mahdollista menestyä kaupallisesti ilman hyväksikäyttöä ja orjuutta”, sanoo Tony’s Chocolonelyn operatiivinen johtaja Henk Jan Beltman. 
Kun eilen kuulin lauseen, ”kun olet saanut mieleesi tiedon, sitä ei voi enää peruuttaa”. Nämä sanat jäivät kummittelemaan mieleni

Lue koko postaus tästä