Ei, en ole poistanut blogia

Vaan muutin osoitteen samlaiseksi kuin otsikkokin on, alussa oli hakusessa blogin nimi, joten laitoin sen mikä mieleen juolahti. Otsikon blogille vaihdoin jo aiemmin nykyiseksi, osoite jäi vain muka kiireessä vaihtamatta samaksi. Bloggeri näyttää kun etsii minun blogin vanhalla osoitteella että blogi on poistettu, mutta kyllä mie vielä täälä oon!

Sisko laittoi lauantaina viestiä että lähdettäisinkö Rajalle kauppakeskukseen syömään Heselle ja moikkaamaan joulupukkia! Mieskin lähti mukaan 🙂 Hyvä että mentiin vähän ennen kuin joulunavaus ohjelmanumerot alkoivat, Hesburgerilla oli vielä aika rauhallista. Lapset halusivat ruuan jälkeen lähteä leikkimään Angry Birds leikkipaikkaan, joka sijaitsee 2 kerroksessa. Joulupukin olohuone oli siinä ihan vieressä, siellä riitti porukkaa jonoksi asti, lapset leikki ja juoksi hiki päässä, sitten jonotettiin moikkaan pukkia, jossa lapset sai innoissaan kertoa vähän toiveita ja saatiin näpsästyä kuvat. Lapset oli aika kovassa vauhdissa vieläkin, joten me lähettiin kotiin, sisko otti mukaan vanhimman tytön, joka oli sopinut mummun ja papan kamssa yökyläilystä. Kauppakeskuksen toiseen kerronseen oli aukaistu Finlaysonin väliaikainen myymälä ja alakerrasta löytyi Maria Drokilan pop up liike. 
    

Päivällä tein yhden joululahjan valmiiksi, aiemmin maalaamani lasipurkki sai siemennäkkärin ainekset sisuksiinsa. 
Sisälle laitoin:
2dl maissijauhoja
3/4 dl auringonkukan siemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1/2 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl kurpitsansiemeniä
1/2 tl sormisuolaa
Purkkiin kiinitin ohjeen miten purkin sisällöstä saa loihdittua valmiin näkkärin. Ennen uuniin laittoa näkkärin voi jakaa valmiiksi esim. nuolijalla. 
Reseptin löysin Gluteiiniton muumimamma blogista. Samalla leipasin itse yhden näkkärin odottamaan seuraavaa päivää. Nämä on muuten tosi hyviä, kannattaa kokeilla, jos et aiemmin ole tehnyt siemennäkkäriä.

Illalla pesastiin nuorimman tytön kanssa sauna, on se mukava saunoa kun ei harmita likaiset saunat, hyvänä kanerina siivoulsessa oli Sinin saunan pesu laite ja Suomalainen Saunan pesu. Ennen saunaan menoa keksin kokeilla kynttiläjämisä sytytys lastuja. Sulatin kynttilöiden jämät kattilassa, avuksi otin lusikan, dippatin vanulappuja steariinissa pari kertaa, välillä annoin toki jäähtyä. Sitten piti tietty kokeilla toimiiko, kyllä ja pitkään paloi, ensikerralla voisi jättää pienen osan dippaamatta, helpottaisi sytyttämistä. Säilytyspurkiksi pääsi Pringles tuubi, päälystettynä dc-fixillä. Tässäkin oiva, eikä todellakaan kallis lahjaidea 😉 

Lue koko postaus tästä