Elämää ekkojen kera

Monilta autismikirjon henkilöiltä löytyy oma ekko. Sana ekko tarkoittaa erityismielenkiinnon kohdetta ja ne voivat vuosien kuluessa pysyä samoina tai vaihdella. Yhtä aikaa niitä voi olla parikin erilaista. Ekkoon keskittyminen tuo autismikirjon henkilölle suunnattoman suuren määrän hyvää mieltä ja moni rentoutuukin juuri ekkonsa parissa. Ekkoon jaksaa myös keskittyä niin syvästi, että koko ympäröivä maailma tuntuu haihtuvan olemattomiin ja tätä voi jatkua helposti monen monituista tuntia tai vaikka koko päivän.

Meidän perheessämme ei kaikilla ole vielä lopullisia diagnooseja, mutta kaikki lapset ovat aloittaneet oman hoitopolkunsa hyvin pitkälti samojen arjen haasteiden vuoksi eli nepsy-pulmat näkyvät vahvasti jokaisessa lapsessamme. Nähtäväksi jää ropsahtaako muillekin lapsille meillä autismikirjon häiriö-diagnoosi ja saako se mahdollisesti seurakseen vaikkapa jo tutuksi käyneet ADHDn ja Touretten tai ehkä jotain muuta. Varmaa kuitenkin on, että piirteitä löytyy roppakaupalla ja tulevaisuus näyttää täyttyvätkö diagnoosikriteerit.

Kevyttä lukemista vapaa-ajalle?Erilaiset erityismielenkiinnokohteet

Ekkoja meidän perheestämme löytyy useammalta ja ne todellakin eroavat vahvasti sellaisesta tavanomaisesta lempparijutusta, jota lapsilla

Lue koko postaus tästä