Elokuva-arvostelu: Joker

Kerroin tämän asukuvaesittelyn yhteydessä käyneeni elokuvissa poikaystäväni kanssa. Kävimme katsomassa paljon hehkutetun ja toisaalta myös kritisoidun Jokerin, jonka trailerit näet tästä.
Rooleissa:Joaquin Phoenix tekee tähänastisen uransa ehkä parhaan roolisuorituksen Jokerina. Hänen lisäkseen elokuvassa nähdään loistava Frances Conroy ja Zazie Beetz. Sivurooleissa näyttelevät mm. konkarit Robert De Niro ja Brett Cullen.
Juoni lyhyesti:On Arthur Fleck missä tahansa, hän tuntee itsensä yksinäiseksi. Kulkiessaan pitkin Gotham Cityn katuja hän pitää yllä kahta naamiota. Yhden hän maalaa kasvoilleen päivätyötään varten; hän toimii klovnina. Toinen naamio on hahmo, johon hän turhaan pakottaa itsensä tunteakseen olevansa osa ympäröivää maailmaa eikä väärinymmärretty, neurologisen vamman kanssa kamppaileva mies, jota elämä jatkuvasti kohtelee kaltoin. Isättömällä Arthurilla on hauras äiti, hänen paras ystävänsä, joka kutsuu häntä Happyksi. Lempinimi on luonut miehelle hymyn, joka kätkee tuskan. Kuitenkin kun teinit pahoinpitelevät häntä kadulla, pukumiehet pilkkaavat metrossa ja kollegat kiusaavat töissä, mies ajautuu yhä kauemmaksi yhteiskunnasta.Jokeri on tuttu hahmo Batmanista. Batman-fanien ei kuitenkaan kannata vaivautua

Lue koko postaus tästä