Flamingokakku

Meillä on syntynyt hauska perinne, jossa joka synttäreille leivotaan yhdessä kakku neidin toiveen mukaisesti. Ja tämä tosiaan tarkoittaa kirjaimmellisisti sanaa ”yhdessä”, sillä leipomispuuhissa on aina ollut joko molemmat sisarukseni tai ainakin toinen niistä. On ihanaa panikoida kakun onnistumista aina edellisenä iltana yön pikkutunteina yhdessä ja aina siitä ollaan selvitty ja kakku on maistunut ja mikä parasta se on myös kelvannut neidille.


Tänä vuonna toiveena oli flamingokakku, joten keksin heti toteuttaa tämän tekemällä brushstroke-menetelmällä hyöhenmäisiä koristeita. Nämä  tehdään candy melts napeista tai valkosuklaasta. Suklaa sulatetaan ja sulasta massasta nostellaan pieniä kasoja leivinpaperille ja sitten kasat vedetään siveltimellä. 
Täytteeksi neiti valitsi mansikkaa ja kinuskia, jotka olivat erinomainen yhdistelmä. Tästä löytyy reseptit molempiin täytteisiin:

Kinuskitäyte1 ½ dl kuohukermaa1 dl fariinisokeria2 dl kevytvispiä2-4 rkl vaniljakreemijauhetta
Laita kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa, mutta älä keitä sen kauemmin. Jäähdytä huoneenlämmössä ja säilytä jääkaapissa yön yli.
Vaahdota kevytvispi ja yhdistä se kinuskiin. Lisää vaniljakreemijauhetta, niin että seos tuntuu sopivan

Lue koko postaus tästä