Frantsila ~ Luonnon kotiapteekki


Frantsila ~ Luonnon kotiapteekki
Luonnosta löytyy apua moneen vaivaan. Villiyrtit ja luonnon hyötykasvit ovat kiinnostaneet minua lapsesta saakka, ehkä se tulee verenperintönä juuria pitkin edellisiltä sukupolvilta. Kuitenkin, luonto kiinnostaa ja sen voima. Luontoon pohjautuu luultavasti kaikki nykypäivän lääkkeet ja hoitavat tuotteet, koska luonnosta ne esi-isämmekin rohtonsa ottivat.
Siankärsämö, nokkonen, voikukka… jo näillä kolmella hyötykasvilla pääsee pitkälle. Kannattaa aloittaa villiyrittien kerääminen niistä tutuimmista niin alkuun pääseminen tuntuu helpommalta. Kun lukee tällaisia kirjoja, tulee helposti ähky tiedon paljoudesta ja runsaudesta. Olisi niin paljon kaikkea kiinnostavaa, jota tahtoisi kokeilla! Mutta silloin kun jotakin on liikaa, voi käydä niin ettei pääse alkuun ollenkaan. 
Kirjasta löytyy luonnonkasvien korjuukalenteri, tietoa homeopatiasta, eteerisistä öljyistä, Bach-kukkaterapiasta ja suomalaisesta kukkaterapiasta ja ohjeita sekä reseptejä erilaisiin ulkoisesti ja sisäisesti käytettäviin rohtoihin (yrttitee, haude, uute, erilaiset kylvyt ja kääreet).
Sisäiset ja ulkoiset hoidot – osiossa käydään läpi kehon eri sairauksia ja vaivoja ja kerrotaan niiden hoitoon sopivia kasveja sekä kokonaisvaltaisia hoitotapoja. Hoitavat yrtit -osiossa on

Lue koko postaus tästä