Gluteenittomia jälkiruokia ja aamiaisvinkkejä

Jatketaanpa juttua näistä gluteenittomista ruoista, tällä kertaa jälkkäri-, brunssi- ja aamiaisreseptien voimalla.

Härkäpapulettuset (n. 6 isohkoa lettua)
1,5 dl härkäpapujauhoja
0,5 dl kaurajauhoja
1 rkl perunajauhoja
0,5 rkl sokeria
1 muna
1/3 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus vaniljaa
4,5 dl maitoa
voita paistamiseen

Vatkaa ainekset sekaisin ja paistele letuiksi.

Omenainen kvinoapuuro (4:lle)
2 dl kvinoasuurimoita
8 dl vettä
3-4 omenaa
hyppysellinen suolaa
hunajaa tai sokeria
1/4 tl kanelia

Huuhtele kvinoa hyvin, useassa vedessä. Kuori omenat ja paloittele pieniksi paloiksi. Laita vesi, kvinoa ja omenat kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia. Mausta ja tarjoa.

Voit tehdä myös puuron ilman omenoita, hunajaa/sokeria ja kanelia ja vaihtamalla vaikka veden maitoon.

Gluteeniton taatelikakku (on muuten hyvää…)
1 pss taateleita (200 g kivettömiä)
1,5 dl sokeria
3 dl vettä
100 g voita
2 munaa
3 dl lupiinijauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vanilliinisokeria

Pilko taatelit pienemmäksi, lisää sokeri ja vesi ja keitä miedolla lämmöllä pehmeäksi massaksi. Soseuta hienoksi soseeksi sauvasekoittimella ja lisää rasva kuumaan seokseen.

Kun seos on jäähtynyt hiukan, lisää kananmunat yksitellen varovasti sekoittaen. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää seokseen.