Great Ocean Road – Vinkit Australian ikoniselle road tripille

Great Ocean Road on kiistatta Australian kuuluisin road trip -reitti. Olen kruisaillut tuon upean maisemareitin joskus aikojen alussa ensimmäisellä Australian-matkallani, ja se on pitkään ollut yhteisissä haaveissamme. Pääsiäislomalla pääsimme viimein toteuttamaan tuon haaveen ja suuntasimme baanalle Melbournesta. Tässä vinkit Australian ikoniselle automatkalle. 

Great Ocean Road on 243 kilometriä pitkä tie Australian etelärannikolla Victorian osavaltiossa, joka kulkee Torquayn ja Warrnamboolin välillä. Kyseessä on varsinainen maisemareitti, joka on monimuotoisuudessaan omaa luokkaansa. Reitin varrella on maailmanluokan surffirantoja, pieniä söpöjä rannikkokyliä, dramaattisia kalliojyrkänteitä, majakoita, viinitiloja, maaseutua, sademetsiä, vesiputouksia sekä mahdollisuus bongata villieläimiä. Täydellinen kohde road tripille, missä mahdollisuudet seikkailuun ovat rajattomat! 

Parhaat kohteet Great Ocean Roadin varrella 
Bells Beach – Yksi koko Australian kuuluisimpia surffirantoja, missä järjestetään vuosittainen Rip Curl Pro -surffikilpailu. Jyrkänteen huipulta avautuu upeat näkymät rannalle, mistä käsin voi katsella surffaajia. 

Kennett River – Takuuvarma kohde bongata koaloita Great Ocean Roadin varrella. Toinen suosittu kohde on Otway Lighthouse Road. 

Apollo Bay – Suurin keskus matkan varrella, joka sijaitsee

Lue koko postaus tästä