Häiden paperituotteet

Viime viikolla tuli painosta häiden paperituotteet eli tarkemmin sanottuna menut ja ohjelmat. Paperituotteet päätettiin tehdä itse ja painattaa töiden kautta tutulla painotalolla, TpT-Print Oy:llä, jotta saataisiin vähän hintaa alaspäin. Kutsujen teettäminen oli ollut sen verran kallista puuhaa, että muut painotuotteet saivat luvan olla edullisempia.

Näiden painotuotteiden oikeastaan ainoa linjaus oli se, että halusimme niistä mahdollisimman samantyyppiset, kuin hääkutsut olivat. Hääkutsut itsessään ovat aika simppelit, mutta niiden monimutkaisen painatuksen takia tilasimme ne erikseen. Muut painotuotteet oli puolestaan tarkoituskin olla simppelisti tekstiä neliöllä paperilla, joten ne pystyisin ihan hyvin itse tekemään InDesignilla. En ole aiemmin InDesignia päässyt käyttämään, joten olikin aika ottaa edes hieman kyseistä ohjelmaa haltuun.


Painotiedostoja tehdessä minulla oli vieressä hääkutsu, josta katsoin mallia: koot, fontit, sävyt ja kaikki. Ostimme netistä myös hääkutsuissamme käytetyn Great Mischief -otsikkofontin, jotta saisimme samat hääfontit (lisäksi Palatino Linotype ja Georgia) menuihin ja ohjelmaan.

Menun ja ohjelman lisäksi halusimme tekstituotteisiin jotain henkilökohtaista. Törmäsin netissä aikoinaan pöytäkoristeita etsiessä kuvaan,

Lue koko postaus tästä