Halloween kuivakakku – paholaisenkakku


Halloweenin kauhuteemaan ainakin nimensä mukaan sopii paholaisenkakku. Se on vanha perinteinen kuivakakku. Kuivakakut ovat siitä kivoja, että ne voi valmistaa jo paljon ennen h-hetkeä. Kerralla voi vaikka leipoa enemmän ja laittaa pakkaseen.

Itse teen vanhalla reseptillä paholaisen kakun. Saamassani reseptissä ei ole ollenkaan suklaata, mutta itse lisäsin muutaman ruokalusikallisen tummaa kaakaojauhetta.

Paholaisen kakku

2 munaa
2dl kermaa, myös hapan käy hyvin.
4dl sokeria
1,5dl voisulaa
5dl vehnäjauhoja
1tl kardemummaa
1tl suolaa
1tl leivinjauhetta tai ruokasoodaa
(3 rkl tummaa kaakaojauhetta)

Märät aineet sekoitetaan sekaisin (ei vatkata).
Lisää kuivat aineet sekaan.
Paista uunissa n. 1 tunti 175 asteessa.


Jotta kuivakakusta saadaan teemaan sopiva tulee se tietysti koristella. Helpon koristelun saa kun valmistaa valkoisen kuorrutteen johon lisää kaupasta valmiina saatavia (syötäviä) koristesilmiä. Niitä löytyy nykyään ainakin isompien kauppojen leivontahyllyiltä.

Kuorrute:

1 prk rahkaa (voi olla maustettu)
0,5 dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria

Sekoita hyvin ja kaada jäähtyneen kuivakakun päälle. Anna jähmettyä. Itse tekemäni oli melko löysää, jotta valuu hyvin melkein alas asti. Lisäämällä tomusokeria saat jämäkämpää.

Herkullisia hetkiä!

Lue koko postaus tästä