Halvemmaksi olisi tullut tehdä abortti?

Huomasin eilen ilokseni, että Ylen Akuutti oli jakanut toistamiseen facebookissa marraskuisen artikkelimme ohjelmaan liittyen. Pääsääntöisesti palaute on ollut positiivista (siitä rakkain kiitos), mutta lienee itsestäänselvää myös se että kaikki negatiivinen iskee vahvasti herkän äidin hipiään.

Kun perheeseen syntyy yllättäen (tai vaikka se olisi tiedossakin) erityislapsi, on meille vanhemmille annettava oikeus tuntea kaikki tunteet maan ja taivaan väliltä. Tunteita tulvii jos jonkinlaisia, se lienee sanomattakin selvää! 
Ihan jokaikiselle tunteelle on aikansa sekä paikkansa ja ne tulee hyväksyä – myös ulkopuolistenkin. 
Nuo myllerrykset ovat täydellisen luonnollisia ja kuuluvat tärkeänä osana siihen kasvuprosessiin, mitä meiltä vanhemmilta vaaditaan.  Satavarmaa on loppupeleissä se, että ne negatiiviset tunteet hälvenevät suureksi rakkaudeksi omaansa kohtaan. Ja siinä piilee kauneus juurikin tuossa vanhemmuuden kehityskulussa.
Äitiys ja isyys on aina iso kasvun paikka, loppujenlopuksi kromosomit eivät sitä tunnekuohua määrittele. Kun pidämme omaamme ensimmäistä kertaa sylissämmeolemme hauraita, herkkiä ja täydellisen avoimia kaikelle uudelle tulevalle.


Meille vanhempina on ollut tärkeää , että olemme alusta asti saaneet puhua