Hän oli siinä – läsnäolokokemuksia


Kokemuksia yhteydestä kuoleman jälkeenHän oli siinä perustuu Markku Siltalan väitöskirjaan, joka käsitteli vainajakokemuksia ja niiden vaikutuksia kokijan elämään. Näiden molempien kirjallisten teosten taustalla on Siltalan pitkäaikainen ammatillinen kiinnostus kuoleman mysteeriä kohtaan. Markku Siltala on sekä pappi, psykoterapeutti että tutkija. Kimmokkeen tutkimustyölleen hän sai kuultuaan työssään niin pappina kuin psykoterapeuttina kohtaamiltaan ihmisiltä runsaasti kertomuksia edesmenneiden läheisten kohtaamisista. 
Tätä kirjaa varten Siltala keräsi yli 600 suomalaisten ihmisten kertomaa kokemusta kuolleiden kohtaamisista ja läsnäolokokemuksista. Hän oli siinä on teos, joka käsittelee aihetta, josta niin usein vain varovasti puhutaan. Tämä kirja tuo kuuluville niiden kaikkien ihmisten kertomukset, jotka on joko salassa pidetty tai vain harvoille ja valituille kerrottu. Läsnäolokokemukset ovat kuitenkin melko yleisiä, jopa kolmas osa suomalaisista on kokenut läsnäolokokemuksia.
Kirja koostuu sekä ihmisten kertomuksista että tutkimustuloksista ja niiden analysoinnista. 
Läsnäolokokemukset on jaoiteltu eri kokemustyyppien mukaan mm. eri aistein havaittaviin, unien kautta koettaviin ja energiana tuntuviin kokemuksiin. Kuolleet voivat myös siirrellä tavaroita ja vaikuttaa laitteiden ja kellojen

Lue koko postaus tästä