Härkäpapu-kasvissämpylätKun tekee itse ruokaa, tulee luoneeksi uusia reseptejä. Joskus vahingossa, joskus jopa tahallaan. Tämä resepti on yhdistelmä useampaa käyttämääni sämpyläsämpyläreseptejä. Ja pesee vanhat reseptini mennen tullen! 

Lähtökohtana reseptin ideoimiseen oli Karviaisten tilalta saamani Voima-Papu tuote, härkäpapujauho. Härkäpapu raaka-aineena on mielenkiintoinen ja sen työstäminen on ollut mukavaa puuhaa. Runsaasti kuituja ja proteiinia sisältävä härkäpapu on todellinen superfood. Se soveltuu hyvin lihan korvikkeeksi, sellaisenaan on gluteiiniton, maidoton, laktoositon, pähkinätön ja vieläpä kotimainen tuote. 

Härkäpapujauhot antavat näihin sämpylöihin uskomattoman mehevyyden ja kuohkeuden. Sämpylämassa on pehmeää ja tasaista,  monipuoliset raaka-aineet tekevät näistä loistavia välipalasämpylöitä ja kasvikset antavat lisää makua sekä väriä. Tässä resepti, olkaa hyvät: 

Härkäpapu-kasvissämpylät
3,5 dl kädenlämpöistä vettä5 dl vehnäjauhoja3 dl Karviaisten tilan härkäpapujauhoa1/2 pussia kuivahiivaa0,5 tl suolaa1 pieni porkkana raastettuna10 cm kesäkurpitsan pala raastettuna2 tl hunajaa0,5 dl juoksevaa margariinia 

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää veteen. Sekoita joukkoon loput aineet ja vaivaa hetki taikinaa, älä kuitenkaan liikaa. Kohota tunti.
Leivo taikinasta sämpylöitä. Tällä ohjeella tulee pellillinen, arviolta

Lue koko postaus tästä