Harvinaisten sairauksien päivä 29.2.2020

”Myastenia gravis,on vasta-ainevälitteinen hermo-lihasliitoksen sairaus, jossa keskeinen oire on fyysisessä rasituksessa voimistuva ja levossa helpottava lihasheikkous. Tauti vaikuttaa yleisimmin silmien alueen lihaksiin ja aiheuttaa eri päivinä ja eri vuorokaudenaikoina voimakkuudeltaan vaihtelevaa silmäluomien roikkumista tai karsastusta sekä näistä johtuvia kaksoiskuvia tai näön hämärtymistä. Myös niin sanotut bulbaarioireet ovat tavallisia ja tarkoittavat suun ja nielun alueen heikkoudesta johtuvia oireita, esimerkiksi puheen puuroutumista tai pureskelu- ja nielemisvaikeuksia”. Kopioitu lihastautiliiton sivuilta.

Sain Myastenia diagnoosin viime vuoden heinäkuussa.  Erilaisia oireita olin potenut jo pidemmän aikaa, mutta laitoin ne sepelvaltimotaudin piikkiin. Näön hämärtymisen ja kaksoiskuvien takia menin optikolle. Hän kysyi, että olinko huomannut, että silmäluomeni roikkuu? No olinhan minä, etenkin iltapäivisin ja väsyneenä. Kuuluu vanhuuteen, niin olin ajatellut. 

Silmälääkärin kautta sain lähetteen Tyksin neurologille ja tutkimusten jälkeen minulla sitten todettiin MG-sairaus. 
Myasteniaa sairastavalle tuttu näky.Kuva eng. faceookin Myasthenia Gravis ryhmästä.
Nyt sitten pitäisi oppia elämään tän sairauden kanssa. Sitä pahentaa mm. stressi, flunssa, tulehdukset ja myöskin rasitus. Näinkin on käynyt,

Lue koko postaus tästä