Hatanpään kartanolla


Lunta on vielä runsaasti maassa, toivottavasti vielä ainakin pari kuukautta – nyt kuitenkin palataan viime vuoden lokakuuhun, jolloin maan täyttivät eri väriset syksyn lehdet. Tuolloin pääsin vierailemaan ensimmäistä kertaa Hatanpään kartanoon, joka oli juuri kokenut mittavan remontin. Hatanpään kartanollaUusi Päivä-sarjassa näytettiin kauan sitten kohtaus, jossa Marika Ruuskanen astelee portaita ylöspäin hääpuvussa vieraiden jo odotellessa ylätasanteella ja Tero Kuusla katsoo vaimonsa lähestymistä odottavana. Mietin jo tuolloin, missä kyseinen kohtaus on kuvattu – nyt tiedän – Hatanpään kartanossa Tampereella. Kyseisiin häätunnelmiin pääsee Vihreiden valojen – Hyvää ja kaunista -version musavideosta.
Hatanpään kartano puutarhan puolelta.

Hatanpään kartano sijaitsee nimensäkin mukaisesti Hatanpäällä. aivan Pyhäjärven tuntumassa. Hatanpään kartano on valmistunut vuonna 1885. Kartanoa ympäröi puisto ja Arboretumin kasvitieteellinen puutarha.


Hatanpään kartanon historiaHatanpään kartano syntyi, kun Hatanpään niemen alueella sijainneet kolme taloa yhdistettiin kartanoksi 1690-luvulla. Kartanon maanviljely kehittyi erityisesti Hans Henrik Boijen (1716–1781) kaudella vuosina 1756–1778. Boije otti käyttöön uusia viljelymenetelmiä ja lajikkeita: hän oli muun muassa yksi ensimmäisistä, jotka

Lue koko postaus tästä