Haudutettu punakaali

Punakaali on hyvää. Olen tehnyt siitä aiemmin myös hapankaalta (hapankaalin reseptin löydät täältä), mutta vähemmälle käytölle on jäänyt reseptieni kätköistä löytynyt haudutettu punakaali. Jäin oikeastaan miettimään, että miksi. Punakaali on kohtuu hyvin saatavilla oleva raaka-aine, vaikkakin luomuna punakaalta ei välttämättä ihan koko vuoden aina saa, toisin kuin keräkaalta. Punakaalin saatavuus on tosin vuosi vuodelta parantunut.

Punakaali taipuu loistavasti niin salaatiksi kuin laatikkoruuaksikin, joten tuntuu oikeastaan aika hassulta, että tämä haudutettu punakaaliresepti oli jäänyt niin vähälle käytölle. Mietin, etten ole itse asiassa tainnut tehdä sitä kertaakaan nuorimmaisemme syntymän jälkeen, joten isommatkaan lapset eivät sitä varmaan enää muista. Olipa siis korkea aika upottaa punakaali kattilaan ja haudutella kirpeän talvipäivän höyryävä herkku.

Onneksi niitä pakkasiakin saatiin jo edes vähän!

Lisää Luomulaakson Mummilan Keittiössä-sarjan reseptejä löydät täältä.

HAUDUTETTU PUNAKAALI

punakaalikerä
voita
vettä
suolaa maun mukaan
hiukan sokeria
1-2 sitruunan mehu
(yksi riittää, jos kaali ei ole suurensuuri)

1. Poista huonot lehdet ja leikkaa kanta pois.

Lue koko postaus tästä