Helle vei mennessään, kylmä ilma palautti

Poikkeuksellisen helteinen Toukokuu on nyt todistetusti vieraillut Suomessa. Ennennäkemättömän paljon hellepäiviä, virallinen rajakin saatiin rikki. Kelit ovat olleet lomakelejä parhaimmillaan, vaikkakin se itse loma on puuttunut. On ollut ihana huomata, kuinka aurinko ja lämpimät säät saivat ihmisiin eloa. Läheinen uimaranta on ollut aamusta alkaen kovassa käytössä ja puolenpäivän jälkeen voisi sanoa siellä olleen jo ruuhkaa. Tienvarsilla kukkivat lupiinit ovat tuoneet mieleen vuodentakaiset häävalmistelut ja sen kuinka jännitimme löytyykö heinäkuisiin häihin vielä (vaaleanpunaisia) lupiineja. Tänä kesänä nautitaan vapaa-ajasta ja muistellaan ihania häitämme.

Ihmiset ovat kaivautuneet esiin koloistaan, kuin muurahaiset talven jäljiltä. Lakanapyykki heiluu naruilla lähes jokaisessa naapurissa ja grilliruoan tuoksu leijailee nenään. On mukava nähdä, kuinka pihat pukeutuvat kesään ja naapurusto aktivoituu. Kesä tuntuu kertaheitolla pidemmältä.
Minäkään en ole malttanut juurikaan istuutua koneen ääreen, sillä olemme ulkoilleet paljon. On käyty pyöräilemässä, katsomassa lampaita ja uimarannalla kastamassa varpaita. On laitettu kukkapenkkiä ja pihaa, sekä viimeisimpänä kasvimaata. On kaivettu hät-hätää kesäsandaaleja esiin ja kerätty kukkia

Lue koko postaus tästä