Hellejakson jälkeen

Nyt eletään parvekepuutarhan suurta kasvun aikaa. Saimme istutettua partsille loput kevään aikana esikasvattamistamme taimista toukokuun puolivälin jälkeen. Suurin osa suorakylvöistäkin on tehty. Ei enää kauaakaan, kun saavutetaan se vaihe kesästä, jolloin puutarhamme on mielestäni parhaimmillaan – yhtä vihreää viidakkoa lattiasta kattoon. Pitää vain odotella, että tomaatit lähtevät tosissaan venymään pituutta ja muodostavat vehreän lehtimuurinsa ikkunan eteen.

Toukokuun lopun helteiset ja auringonpaahteiset päivät olivat aika rankkoja parvekepuutarhalle. Vaikka pidimme parvekelaseja pitkälti avattuina, siellä oli silti tosi kuuma päivisin. Kasveja sai kastella ja sumutella aivan hulluna. Lämpö edisti tiettyjen lajien kasvua, mutta toisia se haittasi. Olenkin pääasiassa ihan tyytyväinen siihen, että säätila muuttui. En itsekään oikein viihdy kovin kuumassa. (On kuitenkin sanottava, että kesästä puuttuisi jotain olennaista, jos missään vaiheessa ei olisi hellettä.)

Kesäkukkien loistoa. Näitä emme ole oikeasti vielä istuttaneet mihinkään, vaan ne odottelevat purkeissaan pöydällä. (Jos kuvaa suhteellisen läheltä, keskeneräisyyttä ei niin huomaa.)
Näkymä partsin ovelta takanurkkaan päin. Tämä kuva on viikon takaa.

Lue koko postaus tästä